Aankoop proces

BEZICHTIGEN EN BIEDEN

Na het bezichtigen, bieden en onderhandelen, komen koper en verkoper een verkoopprijs overeen

RESERVERINGSCONTRACT (Contrato de Reserva)

Een eenvoudige document en betalingsvoorwaarden. 6.000 euro wordt betaald als borg op een derdenrekening van de advocaat. De verkoper verwijdert de woning vervolgens van de markt gedurende een reserveringsperiode (van ongeveer 8-14 dagen) en de documentatie wordt opgehaald uit het kadaster om te controleren of alle informatie over het onroerend goed correct is
h

KOOPOVEREENKOMST (Contrato de Compraventa)

Nadat de advocaat de gegevens over de woning heeft onderzocht en heeft bevestigd dat alles in orde is, kunnen de koper en de verkoper het koopcontract ondertekenen. Het contract is zeer gedetailleerd en bevat een uitgebreide juridische beschrijving van het onroerend goed zelf. Het bevat ook alle persoonlijke gegevens van de koper en verkoper, de aankoopprijs, het betalingsschema, de geschatte datum van ondertekening van de eigendomsakte en andere wettelijke bepalingen. Met de ondertekening van het contract, betaalt de koper meestal 10% van de totale verkoopprijs van het onroerend goed.

REGISTRATIE VAN DE WONING

Een paar dagen na ondertekening van de leveringsakte kan een afschrift worden opgehaald bij de notaris, die het in de tussentijd de woning heeft overgeschreven bij het eigendomsregister, waardoor het eigendom officieel wordt geregistreerd onder de naam van de nieuwe eigenaar. Nu worden alle kosten, belastingen, overdrachtskosten en andere juridische kosten betaald. Uw advocaat zorgt ervoor dat alle contracten zoals water, elektriciteit, VVE, enz.. Evenals verschillende belastingen die verband houden met het onroerend goed, worden ondertekend aan de nieuwe eigenaar en worden betaald via automatische afschrijving van de bankrekening van de nieuwe eigenaar.
U

JURIDISCH ONDERZOEK EN VERZAMELING VAN DOCUMENTATIE VOOR DE WONING

De advocaat neemt contact op met de wettelijke vertegenwoordiger van de verkoper en verzamelt alle relevante documentatie voor het onroerend goed en controleert of alle vergunningen en licenties van de gemeente in orde zijn en of er geen uitstaande schulden, hypotheken, kosten, huurders en belastingen in afwachting zijn voor het onroerend goed.

LEVERINGSAKTE (Escritura de Compraventa)

In Spanje is de laatste stap in een woningaankoop bij een notariskantoor. Het is een formele handeling en beide partijen, zowel kopers als verkopers, met hun advocaten of de advocaten met een volmacht van hun cliënten, ontmoeten de notaris om de leveringsakte te ondertekenen. In dezelfde handeling betaalt de koper de rest van de overeengekomen verkoopprijs aan de verkoper en de verkoper overhandigt de sleutels van de woning aan de koper. Vanaf dit moment is de koper de rechtmatige eigenaar van het onroerend goed. De leveringsakte moet worden ondertekend door drie partijen: de verkoper, de koper en de notaris.
r

De aankoopkosten variëren van 10% to 13.5% van de aankoopprijs, opgesplitst als volgt:

10% IVA (BTW) op NIEUWE woningen, 7% IVA (BTW) op bestaande koop 

1% notariskosten

1% Juridische kosten (een vergoeding die door uw geselecteerde advocaat in rekening wordt gebracht voor het uitvoeren van de * Due diligence

1,2% zegelbelasting (een belasting die wordt geheven om alle documenten legaal effectief te maken)

Als u een hypotheek nodig heeft, moet u een gemiddelde van 1 - 1,5% kosten berekenen voor de opstartkosten van een hypotheek bij een lokale Spaanse bank.

Hebt U Nog Vragen? Neem Contact Met Ons Op!

error: Content is protected !!